Ondernemers voor een Warm België

Ondernemers voor een Warm België stamt voort uit een grote dosis aan gedrevenheid en inzet om kansarmoede in België te verkleinen. Wij leggen ons toe op het verzamelen, refurbishen en uitdelen van laptops. Deze gaan dan naar kansarme kinderen en volwassenen in de buurt van diegene die ze doneert. Dit is bovendien niet alleen duurzaam of bevorderend voor een circulaire economie, het is ook écht nodig. De vraag naar laptops is ongezien hoog en daar heeft COVID-19 heel wat mee te maken. De pandemie zorgde ervoor dat de virtuele lessenpakketen in een digitale stroomversnelling zijn geraakt. Scholen hebben noodgedwongen afstandsonderwijs gegeven wat ervoor gezorgd heeft dat ze alle voordelen die ze ervaren hebben, behouden hebben. Dit heeft, helaas, tot gevolg dat kansarme gezinnen simpelweg niet kunnen volgen wanneer ze geen laptop bezitten. En dat willen wij zo goed mogelijk verhelpen. 

Daarom willen we ervoor zorgen dat ieder kansarm gezin les kan volgen, en dus op digitaal vlak volledig mee is. Om die reden zamelen we laptops in. Dit doen we met de hulp van TechData, zij nemen deze laptops volledig onderhanden, zodat wij ze een mooi tweede leven kunnen schenken. Want de laptops die men doneert, komen vervolgens in een lokaal gezin terecht.

Daarnaast is het onze ambitie om zoveel mogelijk gezinnen te helpen, zij het in België of Afrika. Want dat is altijd ons uitgangspunt geweest, zo zijn we eerst gestart met een duurzaamheidsinitiatief in Senegal binnen de organisatie Promobutler Infinity Foundation. Hiervoor schenken we aandacht aan de levensomstandigheden van Senegalese kinderen en willen we deze actief verbeteren door hen op verschillende vlakken te steunen. Dit gaat van opleidingen en het aankopen van tuingereedschap tot het planten van grote aantallen bomen. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat ze op een duurzame manier een inkomen kunnen verdienen. Maar al gauw beseften we dat ook Belgische kinderen wat hulp kunnen gebruiken, zeker nu.

Oprichter Mark Lens riep daarom klanten van zijn IT-bedrijf Eurosys tijdens de eerste lockdown op via sociale media om ongebruikte - maar werkende – laptops massaal te schenken. Om deze vervolgens te refurbishen en een nieuw leven ts schenken. Opnieuw waren kinderen de focus binnen een project, daarom besloten we om beide organisaties te combineren, zodat we aandacht kunnen schenken aan ieder kind, ongeacht afkomst.

Om die reden vragen we je niet alleen om je ongebruikte laptops binnen te brengen, maar ook om dat financiële duwtje in de rug. Want die kan een wereld van verschil maken. Met die hulp kunnen we niet alleen kinderen uit jouw buurt helpen, maar kunnen we ook samen streven naar een betere toekomst voor Senegalese kinderen en hun directe omgeving. En net zoals de laptops, draag je hiermee bij aan een betere en meer duurzame toekomst!

 
photo
Mark Lens
Voorzitter RvB , OVWB VZW
M  +32 2 486 53 07  E mark.lens@spartasolutions.eu 
https://www.promobutler.foundation
 
 
Set a meeting with me