Ondernemers voor een Warm België

IT-ondernemer zoekt voor kansarme kinderen 100-en gebruikte notebooks en tablets

Uit de hand gelopen social mediabericht wordt grootschalig kansarmoede-project

 

Houthalen-Helchteren 06/04/2020Ondernemer Mark Lens zocht via zijn IT-bedrijf klanten die ongebruikte laptops en tablets wilden schenken aan kansarme gezinnen voor hun kinderen uit het basisonderwijs. Hij deed de oproep via de gewone sociale media. Met een onverwacht gevolg…

Het begon niet langer dan een week geleden. Ondernemer Mark Lens kreeg te horen hoeveel kansarme kinderen niet of nauwelijks kunnen deelnemen aan thuisscholing omdat het gezin waarin ze leven niet beschikt over een computer. Zonder laptop of tablet krijg je niet alleen geen taken binnen, kinderen kunnen ze ook niet uitvoeren.

De ondernemer, die samen met andere ondernemers al langer actief is in een vzw die boeren in ontwikkelingslanden aan een duurzaam inkomen helpt, wilde dit niet zomaar laten gebeuren. Het probleem stelde zich niet alleen in zijn eigen regio, maar bovendien ook in zijn eigen IT-sector. Dus riep Mark de klanten van zijn IT-bedrijf Eurosys via social media op om ongebruikte laptops en tablets die nog werken weg te schenken. Eurosys zou de toestellen weer helemaal in orde maken en de toestellen vervolgens schenken aan organisaties gespecialiseerd in de hulp aan kansarme gezinnen.

Onverwachte bijwerking

Mark Lens: “Er kwam veel IT-materiaal binnen. Alleen hadden de social mediaberichten ook een onverwachte bijwerking: nog meer dan dat er materiaal binnen kwam, kwamen er ook nieuwe vragen voor kansarme gezinnen. Meer dan 700 ondertussen. Dit werd te groot voor één bedrijf. We moesten onze aanpak wat herzien.”

Mark Lens vond zijn medevennoten in de vzw die bomen planten in Senegal (meer dan 600.000 vorig jaar) bereid om eenmalig ook IT-materiaal in te zamelen in ons land. Eén van de volgende dagen vertrekt er dan ook een mail naar niet minder dan 1.200.000 gezinnen en bedrijven met de vraag om hun ongebruikte laptops en tablets weg te schenken. De vzw kan daarvoor rekenen op de goodwill van 23 bedrijven die hun klantenbestand willen aanspreken. Ook VKW, Voka Limburg, Unizo Limburg en LRM  zullen er de nodige ruchtbaarheid aan geven.

 

Kan u helpen als particulier of bedrijf als u niet kan langskomen om notebooks binnen te brengen op bovenstaande data ?

Jazeker !! KLIK HIER voor meer info 

We hopen op massale respons

Mark Lens hoopt dat er veel reactie komt. Hij heeft Techdata, de grootste invoerder van ICT-materiaal in ons land, al bereid gevonden om te helpen met het opnieuw in orde brengen van het materiaal als er veel reactie zou komen. Lens: “Het zou goed zijn dat andere organisaties of IT-bedrijven dit initiatief overnemen op andere plaatsen in ons land. Dan kunnen gezinnen met hun ongebruikte materiaal dicht bij huis afleveren.Mensen die dat initiatief willen nemen wil ik graag onze manier van werken en ervaringen toelichten.”

 
photo
Mark Lens
Voorzitter RvB , Promobutler Infinity Foundation VZW
M  +32 2 486 53 07  E mark.lens@spartasolutions.eu 
https://www.promobutler.foundation
 
 
Set a meeting with me