Deze succesvolle serie-ondernemer wil de rest van zijn carrière kansarmoede bestrijden: “Ik kan nog 20 twintig jaar het verschil maken”

05-11-2021 | 11:05

 Met zijn bedrijven EuroSys, Auva en Novation en een reeks participaties in platformen als Promobutler, Habitos en Koopjeskrant is Mark Lens (53) het toonbeeld van een serial entrepreneurBeter, sneller, sterker was jarenlang zijn enige adagium. Tot de IT-ondernemer op een gegeven moment tot het inzicht kwam: ik heb genoeg. “Wat is dan belangrijk? Om nog die ene euro extra te verdienen? Ik ben nog jong, heb ik tegen mezelf gezegd, dus kan ik nog de volle twintig jaar het verschil maken voor kwetsbare mensen.”

Dertig jaar geleden, nog tijdens zijn legerdienst, start Mark Lens zijn eerste IT-zaak op in de kelder van zijn ouders. Daar knutselt hij op zijn eentje pc’s in elkaar die hij verkoopt aan particulieren. Het is aanvankelijk niet meer dan een test of het zelfstandige leven hem wel ligt. In zijn eerste boekjaar draait de handelsingenieur beleidsinformatica zo’n 20 miljoen Belgische frank, of rond de 500.000 euro. Na drie jaar ligt het omzetcijfer op 2,5 miljoen euro. De werkgeversmarkt is prompt een zieltje armer.

Lees meer 

Bron: Bloovi, artikel 28 okt 2021