Mission Kakuma

26-07-2021 | 11:41

Vandaag zetten we graag volgend mooi initiatief in de kijker: Mission Kakuma. Een project waarbij leerkrachten buiten hun eigen schoolmuren treden en via Skype les geven aan vluchtelingen in Afrika. Vele kinderen hebben er niet de mogelijkheid om les te volgen, omwille van bijvoorbeeld kinderarbeid, familieproblemen of een gebrek aan middelen. Het doel van Kakuma is dan ook om deze kinderen toch onderwijskansen te bieden, door de bouw van scholen en het inplannen van lessen gegeven door docenten uit andere landen. Bovendien krijgen de studenten de mogelijkheid om zich te ontwikkelen tot echte webdesigners. En dat terwijl ze voorheen nog nooit een laptop aangeraakt hebben. 

Mission Kakuma zet zich ook sterk in op het creëren van inlevingsvermogen bij studenten, door middel van virtuele interacties met scholen over de hele wereld. Niet enkel leerkrachten, maar ook de studenten uit verschillende landen kunnen namelijk in contact worden gebracht met de kinderen in Afrika. Dit is van belang om de studenten op de hoogte te brengen van hoe het er in andere gebieden aan toe gaat. 

Ieder kind moet het recht krijgen een degelijk onderwijs te kunnen volgen. Bedankt aan iedereen die deel uitmaakt van project Kakuma. We zijn trots op wat jullie verwezenlijken!

Bekijk ook zeker het filmpje, gemaakt door de vluchtelingen zelf. Wat een prestaties!