Move2Improve : 300.000 KILOMETER: CHECK!

29-01-2021 | 00:00

Wow! Het voorbije jaar legden we met z’n allen 300.000 kilometer op een sportieve manier af. Dat betekent dat we ons Move2Improve-doel haalden! Daarmee droegen we ook ons steentje bij aan het goede doel. Aan twee goede doelen om precies te zijn, want net voor de eindmeet verhoogden we nog ons engagement.

 

Een terugblik

Vorig jaar in januari trapten we Move2Improve op gang. Het doel? Samen 300.000 kilometer stappen, lopen, fietsen, zwemmen, … Met enkele tussentijdse challenges spoorden we iedereen aan om zoveel mogelijk sportieve kilometers te verzamelen. En dat gebeurde ook: er volgden verschillende wandel-afspraakjes onder de middag, er werden fietsploegjes opgericht en we zagen opvallend veel collega’s de trappen op en af lopen. Zelfs het corona-virus kreeg ons niet klein: we bleven bewegen. Dat maakt dat we een jaar later - moe maar voldaan - kunnen afkloppen op de beoogde 300.000 kilometer. Proficiat!

 

Voor het goede doel

Via Move2Improve steunden we ook het goede doel. In ruil voor jullie inspanningen, besloot Hasco Invest zijn steentje bij te dragen aan niet één, maar twee projecten. We helpen 100 kansarme kinderen in Afrika met de aanplanting van 5.000 bomen én we helpen 100 kansarme kinderen dichter bij huis door hen refurbished laptops voor school te schenken.

 

Samenwerking met Promobutler Infinity Foundation

Om onze inspanningen om te zetten naar steun voor het goede doel werkten we samen met PromoButler, marktleider in België op het gebied van online reclamefolders, maar ook initiatiefnemer van de PromoButler Infinity Foundation, waarmee het ‘Trees for The Future’ steunt. De voorbije jaren konden er via de Promobutler Infinity Foundation al meer dan 950.000 bomen geplant worden in Afrika, wat niet alleen de planeet, maar ook het leven daar ten goede kwam.

Onder de paraplu van deze Promobutler Infinity Foundation ontstond het afgelopen jaar ook het initiatief ‘Ondernemers voor een Warm België’ dat refurbished laptops aan kansarme kinderen uit het basisonderwijs schenkt. De Promobutler Foundation maakte de cirkel rond, door dit lokale project aan het globale initiatief te koppelen: voor elke refurbished laptop in eigen land werden er nog eens tien bomen geplant in Afrika. Zo neutraliseerden ze meteen de volledige CO2 -voetafdruk van de laptop - van zijn oorspronkelijk productie tot de refurbishing.

 

Meer bomen en een beter leven in Afrika

Met de bomen die in ruil voor onze Move2Improveinspanningen werden aangeplant in Senegal compenseren we niet alleen onze CO2 -uitstoot, maar verbeteren we ook de levensomstandigheden daar. “De bomen zorgen er voor meer vruchtbare grond, meer voedsel, een beter inkomen, meer kans op onderwijs, … Kortom, voor een beter leven”, schetst Mark Lens, oprichter van Promobutler Infinity Foundation. “Doorheen de jaren konden we zo al meer dan 2500 Afrikaanse gezinnen een duurzaam inkomen schenken en hen drie keer per dag eten garanderen. ”

 

Meer IT-materiaal en kansen in onze regio

Naast budget voor bomen schonken we ook financiële middelen om laptops te refurbishen, want ook dichter bij huis is er nood aan heel wat hulp. “Liefst 14% van de Belgen leeft in kansarmoede. Heel confronterende cijfers die nog duidelijker werden tijdens de corona-crisis: kansarme kinderen hadden immers geen toegang tot het digitale onderwijs”, vertelt Mark Lens. “Daarom vroegen we onze klanten, partners en collega-ondernemers om laptops te schenken en ons financieel te steunen om dit IT-materiaal op een kwaliteitsvolle manier te refurbishen.”

 

Drie vliegen in één klap

Met Move2Improve sloegen we dus twee vliegen in één klap: we ijverden mee voor gelijke digitale kansen voor elk kind én we verbeterden de levensomstandigheden voor mensen in ontwikkelingslanden. Of eigenlijk drie vliegen: want al die sportieve inspanningen deden ook onze conditie, gezondheid en zelfs ons werkplezier erop vooruitgaan. Van een win-win-win gesproken!

 

Volle vitesse vooruit

Die 300.000 sportieve kilometers zijn dus binnen. Straffer nog: we bereikten dat doel zelfs sneller dan vooropgesteld. Dat is natuurlijk die typische Hasco-mentaliteit die de kop opstak: vastpakken en doen. En geef toe, die knappe prestaties bezorgen je toch alleen maar méér energie?! Ook in 2021 blijven we dus op een haalbare, maar sportieve manier bewegen, en zo ons steentje bijdragen voor de goede doelen van Promobutler.

Bedankt dus voor de geleverde inspanningen én veel succes bij de volgende sportieve uitdagingen!